2024. május 28. , 09:24
Köszöntjük Emil, Csanád nevű kedves olvasóinkat!
Keresés
Keresendő szöveg, kifejezés:
 
Belépés
Ha már regisztrált, lépjen be!
  
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
     1  2  3  4  5
 6  7  8  9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


 Események

   Fotógaléria

   Könyvajánló


Elnyert pályázatok
 
     
 Elnyert pályázatok - sikeres projektek
 
 
EUvonal
Projektek

Barnamezős terület rehabilitációja KapuváronA projekt rövid összefoglalása:

Kedvezményezett neve: Kapuvár Városi Önkormányzat 


Projekt címe: Barnamezős terület rehabilitációja Kapuváron


Projekt azonosítószám: TOP-2.1.1-16-GM1-2017-00003


 A “Barnamezős terület rehabilitációja Kapuváron” című, TOP-2.1.1-16-GM1-2017-00003 azonosító számú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában kerül finanszírozásra.

A projekt kezdő időpontja: 2018. szeptember 1.
A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2022. június 29

A Projekt összköltsége: 580.799.427,-Ft

A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 100 %-a, de legfeljebb 580.799.427,-Ft.

 

Kapuvár Városi Önkormányzat a projekt keretében a volt húsgyár barnamezős területén egy élmény elemekben gazdag parkot kíván létrehozni, ahol kellemes kikapcsolódási helyre lelnek a város lakói. A 16.000 m2-es zöldfelületi fejlesztés során fogadó tér és épület, fitnesz park, futópálya, műfüves sportpálya, játszóvár és játszótér kialakítása valósul meg. Az intézkedést azért tartják szükségszerűnek, mert jelenleg a város nem rendelkezik a családok és a fiatalok számára szabadidejük hasznos eltöltéséhez alkalmas területtel. Az önkormányzat célul tűzte ki a helyzet megváltoztatását, és a barnamező rehabilitációjával növelni szeretné a város zöldterületeit, és a lakosok számára aktív szabadidő eltöltésére alkalmas park létrehozását tervezi.

A tervezési terület - az egykori kapuvári húsgyár - a város központjához közel, közlekedési szempontból jól megközelíthető helyen található. A város belvárosi részén fekszik, OTÉK alapján gazdasági-ipari besorolású területen. A jelenleg 3,5 hektáros területet az Önkormányzat telekkialakítással, új helyrajzi számok kijeleölésével kívánja megbontani. A fejlesztendő területen (ami új helyrajzi számot kap) 16.000 m2-es park kerül kialakításra. A tervezett parkban sport és fitnesz, valamint játszótéri elemek és közparki funkciók lesznek elérhetőek.

A fejlesztés legfőbb célja a vállalkozások és befektetők, valamint a lakosság számára vonzó, ugyanakkor környezetileg fenntartható városi környezet, települési arculat kialakítása. Cél olyan fejlesztés megvalósítása amely javítja a települések általános környezeti állapotát, segíti a település fenntartható fejlődési pályára állítását. Továbbá fontos szempont, hogy beavatkozások területe alkalmas legyen a családok és a fiatalok számára szabadidejük hasznos eltöltéséhez, mindeközben a fejlesztések a környezeti fenntarthatóság követelményeit szolgálják, a városi zöld környezet megteremtéséhez, ezek gazdaságos fenttartásához járuljanak hozzá. A létrehozni kívánt fejlesztés elsősorban hely és térségi jelentőségű, így ebből adódóan elsődleges célcsoportja a helybeli és a térségbeli lakosság. A szabadidőpark létrejöttével hozzájárulna a pozitív városkép megerősítéséhez, a fejlesztés eredményeképpen az itt élők komfortérzete várhatóan emelkedik, identitástudata mélyül, és a befektetők és turisztikai látogatók számára is vonzóvá válik.


A kivitelezési munkálatok 2022. március 11-én elérték a 100%-os készültséget.Webkamera

WEBKAMERA TELJES MÉRETBEN ITT!

Linkajánló

Kapuvári Kormányablak

Magyarország.hu Kormányzati Portál

Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara


 


 

        

Copyright © 2007
Kapuvár Város Önkormányzata
 
Impresszum
Kérdések, információ: kapuvar@kapuvar.hu
 
Powered by webgyár
Design by Monokrome Vision