2018. július 16. , 01:19
Köszöntjük Valter nevű kedves olvasóinkat!
Keresés
Keresendő szöveg, kifejezés:
 
Belépés
Ha már regisztrált, lépjen be!
  
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
             1
 2  3  4  5  6  7  8
 9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


 Események

   Fotógaléria

   Könyvajánló


Elnyert pályázatok
 
     
 Elnyert pályázatok - sikeres projektek

 
EUvonal
Projektek

Kerékpárosbarát-fejlesztési és közlekedésbiztonsági intézkedések megvalósítása KapuváronA projekt bemutatása

Projekt címe: Kerékpárosbarát-fejlesztési és közlekedésbiztonsági intézkedések megvalósítása Kapuváron

Kedvezményezett: Kapuvár Városi Önkormányzat

Projekt kódszáma: TOP-3.1.1-15-GM12016-00007

Támogatás összege: 126.347.653 Ft

Támogatás intenzitása: 100%

Támogató: Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága

Projekt megvalósítási időszak: 2017.11.01. – 2018.10.31.Projektünk az összefüggő kerékpáros-hálózatba 607 méterrel járul hozzá. Az ITP készítésénél a megye lakosainak véleményét is megkérdezték: „A Kapuvári kistérségnél a válaszadók kiemelték a kistérség földrajzi elhelyezkedését, illetve a népesség-demográfiai folyamatait, a periférikus területek felzárkózását, melyek meghatározták az elmúlt évek fókuszpontjait. Jelentős turisztikai és vállalkozásfejlesztési projektek valósultak meg. A kistérség településszerkezetében jelentős lépés volt Beled várossá válása. A kistérségben található középszintű szakoktatás kínálatának bővítésével cél a gazdálkodók számára növelni az oktatási potenciált. A 2030-ra vonatkozó jövőkép tekintetében kiemelt prioritású a demográfiai folyamatokra történő koncentrálás, a műszaki infrastruktúra erősítése, az agrárium, a turizmus és az energiagazdálkodás fejlesztése, valamint az infokommunikációs társadalom helyzete.” Az ITP-ben megfogalmazott célokhoz is illeszkedik a fejlesztés.

Az ITP-ben fogalmazták meg a Kapuvár járás fejlesztési iránya és területi céljai: A Rábaköz szíve programhoz (megélhetést nyújtó föld, speciális, tájhoz kapcsolódó termékek) a már említett ipari parkhoz való csatlakozással, az alternatív közlekedési móddal, a helyi munkavállalók munkába járását segíti a projekt. A térség belső kohéziójának javítását, a térségi központ fejlesztése valósul meg a projekttel.

Az elkészült létesítmény rendelkezni fog üzemeltetési és karbantartási útmutatóval. Ezek felhasználásával fogja végezni az Önkormányzat az üzemeltetést, fenntartást. Az Önkormányzat vállalkozók bevonásával tervezi a fenntartást, melyre szerződést fog kötni. A munkák költségét az Önkormányzat az adott évi költségvetésben szereplő településüzemeltetési költségek terhére biztosítja. Tehát az üzemeltetés, fenntartás finanszírozását az önkormányzat saját forrásból biztosítja. A műszaki megoldást a kivitelezés végén elkészülő üzemeltetési és karbantartási útmutató fogja tartalmazni. Az üzemeltetési és karbantartási útmutatót a kivitelező készíti el.

Ezt az önkormányzat 100%-os saját tulajdonú nonprofit kft-je fogja koordinálni.

A közbeszerzési eljárás sikeresen zárult, 2018. május 31-én az önkormányzat aláírta a vállalkozási szerződést a beruházás kivitelezési munkálataira a közbeszerzési eljáráson kiválasztott vállalkozóval.

Copyright © 2007
Kapuvár Város Önkormányzata
 
Impresszum
Kérdések, információ: kapuvar@kapuvar.hu
 
Powered by webgyár
Design by Monokrome Vision