2024. április 13. , 23:37
Köszöntjük Ida nevű kedves olvasóinkat!
Keresés
Keresendő szöveg, kifejezés:
 
Belépés
Ha már regisztrált, lépjen be!
  
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


 Események

   Fotógaléria

   Könyvajánló


Elnyert pályázatok
 
     
 Elnyert pályázatok - sikeres projektek
 
 
EUvonal
A környék látnivalói

Fertő-Hanság Nemzeti Park természeti kincseinek felfedezése. A nemzeti park feladata a védett hansági és lápi mocsárvilágnak, valamint a Fertő tavi nádvilág természeti értékeinek megóvása. Kiemelt feladat a természetes génbankok védelme, faj és fajtafenntartás. A Hanság élővilágát bemutató állandó kiállítás az öntésmajori múzeumban kerül bemutatásra. A Hanság csodálatos madárvilága pedig Madárvártán tekinthető meg. Az elmúlt időszak fejlesztései révén mintegy 2.500 ha nagyságú terület természetes elárasztásával megtörtént az élőhelyek egy részének rekonstrukciója, helyreállítva ezzel az őshonos növényi fajok természetes életterét. Visszatelepítésre kerültek olyan a területről kipusztult fajok, mint a vidra, a túzok, a feketególya, rétisas, magyar szürkemarha, vagy a vizibivaly, melyek korábban a hansági táj természetes részét képezték.
Az érintetlen élővilág megismerésére madárlesek, kajaktúrák szervezésére is mód nyílik.

A Soproni borvidék borai borkóstolókon, a borutak megismerésével fedezhetők fel.
A helyi gasztronómia értékei a Kapuvári Bicskás tál, Hany Istók göngyöltje, a Böllérmáj, a Kapuvári Csülök, a Hanság göngyölt, a Forgácsfánk és a Rábaközi Perec.

A lovasturizmus az utóbbi években erőteljes fejlődésnek indult. Mind a sportlovaglás, mind a gyógylovaglás előtérbe került. Működik városunkban az érdeklődők számára a védett természeti értékek bemutatását szolgáló lovaskocsis túrák szervezése is.
A környék természeti és vízrajzi adottságai lehetővé teszik a vadászattal és horgászattal szívesen foglalkozó vendégek igényeinek kiszolgálását.

Höveji csipkeKapuvár és környéke bővelkedik olyan népi és népművészeti, valamint építészeti értékekben és hagyományokban, amelyek a távolabbról érkező idegenek számára érdekességet jelentenek. ( Pl.: höveji csipke, kapuvári verbunk, rábaközi népviselet, gasztronómiai különlegességek, stb.) A környéken találhatóak a fertődi, nagycenki, röjtökmuzsai és mihályi kastélyok, melyek a magyar építészet kimagasló értékei közé tartoznak.


Szabadidő hasznos eltöltése:Webkamera

WEBKAMERA TELJES MÉRETBEN ITT!

Linkajánló

Kapuvári Kormányablak

Magyarország.hu Kormányzati Portál

Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara


 


 

        

Copyright © 2007
Kapuvár Város Önkormányzata
 
Impresszum
Kérdések, információ: kapuvar@kapuvar.hu
 
Powered by webgyár
Design by Monokrome Vision