2019. december 8. , 13:16
Köszöntjük Mária nevű kedves olvasóinkat!
Keresés
Keresendő szöveg, kifejezés:
 
Belépés
Ha már regisztrált, lépjen be!
  
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
             1
 2  3  4  5  6  7  8
 9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


 Események

   Fotógaléria

   Könyvajánló


Elnyert pályázatok
 
     
 Elnyert pályázatok - sikeres projektek
 


EUvonal
Ügyintézés

Az e-ügyintézés az Önkormányzati Hivatali Portál (OHP) oldalon lehetséges!
Ide kattintva átirányitjuk az elektronikus ügyintézés oldalra!

Helyi Adó Bevallása


Ügy típusa: Adóigazgatás

Helyi iparűzési adó és idegenforgalmi adó esetén a tevékenység megkezdését követő 15 napon belül van bejelentkezési kötelezettsége a vállalkozónak, illetve az idegenforgalmi adó beszedésére kötelezettnek.
Az iparűzési tevékenységet ideiglenes jelleggel folytató adózó, adóköteles tevékenységének megkezdésekor köteles ezt az önkorményzati adóhatóságnál bejelenteni.

Az iparűzési adóról az adóévet követő év május 31-éig kell bevallást tenni. A naptári évtől eltérő üzleti évet választó adózó adóbevallását az adóév utolsó napját követő 150. napig nyújtja be.
Az adózónak a helyi iparűzési adóelőleg-kiegészítés összegéről a tárgyév utolsó hónapjának 20. napjáig kell bevallást tennie. Az ideiglenes jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetendő iparűzési adóról - a megfizetés határidejével egyezően - a tevékenység befejezésének napját követő hónap 15. napjáig kell bevallást tenni.

Telekadó és magánszemélyek kommunális adója esetén az adókötelezettség keletkezését, változását követő 15 napon belül kell adóbevallást tenni. Jellemzően az ingatlan adás-vételét a követő év január 15-ig kell bejelenteni.

Az idegenforgalmi adó beszedésére kötelezettnek az általa beszedett adóról a tárgyhónapot követő hó 15-éig kell bevallást tennie.

A termőföld bérbeadásából származó jövedelem bevallását a magánszemély a jövedelem megszerzésének évét követő év március 20-áig teljesíti. A kifizető a levont adóról adóbevallást a föld fekvése szerint illetékes önkormányzati adóhatósághoz az adóévet követő év február 25-éig nyújtja be.

 

Elérthetőségek és ügyfélfogadási idő

Copyright © 2007
Kapuvár Város Önkormányzata
 
Impresszum
Kérdések, információ: kapuvar@kapuvar.hu
 
Powered by webgyár
Design by Monokrome Vision