2024. február 28. , 00:24
Köszöntjük Ákos, Bátor nevű kedves olvasóinkat!
Keresés
Keresendő szöveg, kifejezés:
 
Belépés
Ha már regisztrált, lépjen be!
  
Eseménynaptár
EUvonal
Tagtelepülések

Himod


 

Himod község a Répce folyó mentén, Kapuvártól 12 km-re található.

A település első írásos emlékei 1408-ból származnak, amikor "Hymod" -ként említik. A falut a középkortól kezdve a győri püspök birtokolta. A település lakói a XIII. századig Sopron királyi várának erdőőrei voltak. A XIV. században jelenik meg a falu birtokosai között a Kisfaludy család.

 A községben széles, átlátható zöldterület található a Fő út jobb és bal oldalán, ahol szépen rendezett előkertek látványában lehet gyönyörködni.

A település infrastruktúrája fejlett, kiépített a víz,- villany,- csatorna,- telefon,- gáz hálózat. A község rendelkezik óvodával, iskolával, kultúrházzal.

 

Szép természeti környezetben található a bányató, ahol horgászni is lehet. Sportolásra ott a sportpálya, ahol kis- és nagypályás labdarúgó mérkőzések is lebonyolíthatók.

 

 

A település Római Katolikus temploma késői barokk stílusban épült a XVIII. század végén, majd 1878-ban bővítették. A templom műemlék jellegű, belsője felújításra szorul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A település híres szülöttje Áldozó József festőművész, akinek képeiből a Kapuvári Múzeumban kiállítás tekinthető meg.

A községet nagyvadas erdős területek veszik körül, amely kirándulásra és vadászatra is alkalmas. Sok külföldi jár az erdőkbe vadászni. Himod és Kisfalud között került kialakításra egy sportlövészetre alkalmas pálya, amely magántulajdonban van.Webkamera

WEBKAMERA TELJES MÉRETBEN ITT!

Linkajánló

Kapuvári Kormányablak

Magyarország.hu Kormányzati Portál

Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara


 


 

        

Copyright © 2007
Kapuvár Város Önkormányzata
 
Impresszum
Kérdések, információ: kapuvar@kapuvar.hu
 
Powered by webgyár
Design by Monokrome Vision