2020. január 27. , 20:24
Köszöntjük Angelika nevű kedves olvasóinkat!
Keresés
Keresendő szöveg, kifejezés:
 
Belépés
Ha már regisztrált, lépjen be!
  
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
     1  2  3  4  5
 6  7  8  9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


 Események

   Fotógaléria

   Könyvajánló


Elnyert pályázatok
 
     
 Elnyert pályázatok - sikeres projektek
 


EUvonal
Projektek

Ökomobilitás megalapozása a Rábaközben


LEADER Térségek Közötti Együttműködés

Ökomobilitás megalapozása a Rábaközben

 

 

A 11/2013. (III.5.) VM rendelet alapján a LEADER térségek közötti együttműködés végrehajtásához nyújtandó támogatási jogcímre Kapuvár Város Önkormányzata a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesülettel és a Bükk-Térségi LEADER Egyesülettel közösen 2013.11.29. napján „Ökomobilitás megalapozása a Rábaközben” című, 2105219901 azonosító számú pályázatot nyújtott be. A pályázat sikeres volt, 22.387.196 Ft támogatást nyertünk el.

 

Az ökomobilitás térnyerése napjaink egyik nagy kihívása. A tervezett projekt a Rábaköz és azon belül Kapuvár város ez irányú fejlesztését hivatott szolgálni. A projekt központi magja a decentralizáltan előállított helyi napelemes megújuló energiából nyert áram, mint üzemanyag felhasználásának lehetővé és elérhetővé tétele.

 

A projekt átfogó stratégiai célja, hogy segítse elő a megújuló energiaforrások használatát, erősítse a helyi társadalomban ennek fontosságát, és adjon konkrét támogatást a településen élőknek és az odaérkező vendégeknek a napelemes helyi termelésből származó alternatív üzemanyag elérhetőségére, használatára.

 

A projekt specifikus céljai:

 

·         Tegye lehetővé a napelemes megújuló energia használatával kapcsolatos ismeretek elérhetőségét. Mutassa be ennek lehetséges módozatait.

·         Irányítsa rá a figyelmet arra, hogy a megújuló energiák használata a mindennapok részévé kell, hogy váljon a fenntarthatóság érdekében.

·     Egy – a használatot lehetővé tevő – töltőállomás létrehozásával konkrét csatlakozási hely kiépítésével segítse az elektromos járművek terjedését és a szemlélet formálását valamennyi társadalmi szegmens esetében.

 

A fenti célok eléréséhez az alábbi tevékenységek elvégzésére kerül sor:

 

·    Az akkumulátoros, elektromos hajtású járművek számára gyorstöltő és szervizállomás létrehozása. Ennek keretében megvalósul a napelemes helyi termelésből nyert villamos áram közcélú villamos hálózatba való betermelése, tárolása, illetve onnan – a töltőállomáson keresztül – üzemanyagként elérhetővé válik az elektromos hajtású járművek számára.

A tevékenység elvégzése során kialakításra kerül egy napelemes tetejű, könnyűszerkezetes, elektromos hajtású jármű beállására alkalmas, elektromos gyorstöltővel, elektromos normál töltővel, komplett szerviz felszereléssel ellátott Töltő és Szerviz Főállomás. A létesítmény – az alapvetően közlekedési célú igénybevétel mellett – alkalmas oktatási és demonstrációs feladatok ellátására is. (Kapuvár város)

·      Tudástranszfer: a napelemes helyi termeléssel összefüggő ismertek átvétele és bővítése a projektpartnerek részvételével, valamint a város és a Rábaköz érintettjeinek, érdekeltjeinek bevonásával. Szakmai tanulmányút megvalósítása a Bükk-Térségi Leader Egyesület fejlesztési területén. (Bükk-Térségi Leader E.) 

·   Az ökomobilitás, mint turizmusszervező vonzerő kiaknázása érdekében események, rendezvények, képzések megvalósítása a tervezett létesítmény szomszédságában lévő Hany Istók Kerékpáros Centrum épületében. Projektindító és projektzáró rendezvények megvalósítása. (Kapuvár)

·    A megújuló energiák lehetséges települési és tájegységi használatát bemutató nyomtatott és digitális marketing kiadványok megjelentetése. (Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület)     

·       Projektmenedzsment. (Kapuvár)    

 

A projekt koordinálását Kapuvár Város Önkormányzata látja el.


A projekt végrehajtása érdekében kötött szerződések:

Tervezési szerződés

Megbízási szerződés projektmenedzsmenti feladatok ellátására

Megbízási szerződés projektmenedzsmenti feladatok ellátására - 1. sz. módosítás

Megbízási szerződés kivitelezéshez kapcsolódó közbeszerzési eljárás lebonyolítására

Megbízási szerződés műszaki ellenőri feladatok ellátására

Vállalkozási szerződés elektromos töltőállomás kivitelezésére

Szállítási szerződés komplett szervizfelszerelésreCopyright © 2007
Kapuvár Város Önkormányzata
 
Impresszum
Kérdések, információ: kapuvar@kapuvar.hu
 
Powered by webgyár
Design by Monokrome Vision