2023. december 1. , 00:43
Köszöntjük Elza nevű kedves olvasóinkat!
Keresés
Keresendő szöveg, kifejezés:
 
Belépés
Ha már regisztrált, lépjen be!
  
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


 Események

   Fotógaléria

   Könyvajánló


Elnyert pályázatok
 
     
 Elnyert pályázatok - sikeres projektek
 
 
EUvonal
Projektek

Ökomobilitás megalapozása a Rábaközben


LEADER Térségek Közötti Együttműködés

Ökomobilitás megalapozása a Rábaközben

 

 

A 11/2013. (III.5.) VM rendelet alapján a LEADER térségek közötti együttműködés végrehajtásához nyújtandó támogatási jogcímre Kapuvár Város Önkormányzata a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesülettel és a Bükk-Térségi LEADER Egyesülettel közösen 2013.11.29. napján „Ökomobilitás megalapozása a Rábaközben” című, 2105219901 azonosító számú pályázatot nyújtott be. A pályázat sikeres volt, 22.387.196 Ft támogatást nyertünk el.

 

Az ökomobilitás térnyerése napjaink egyik nagy kihívása. A tervezett projekt a Rábaköz és azon belül Kapuvár város ez irányú fejlesztését hivatott szolgálni. A projekt központi magja a decentralizáltan előállított helyi napelemes megújuló energiából nyert áram, mint üzemanyag felhasználásának lehetővé és elérhetővé tétele.

 

A projekt átfogó stratégiai célja, hogy segítse elő a megújuló energiaforrások használatát, erősítse a helyi társadalomban ennek fontosságát, és adjon konkrét támogatást a településen élőknek és az odaérkező vendégeknek a napelemes helyi termelésből származó alternatív üzemanyag elérhetőségére, használatára.

 

A projekt specifikus céljai:

 

·         Tegye lehetővé a napelemes megújuló energia használatával kapcsolatos ismeretek elérhetőségét. Mutassa be ennek lehetséges módozatait.

·         Irányítsa rá a figyelmet arra, hogy a megújuló energiák használata a mindennapok részévé kell, hogy váljon a fenntarthatóság érdekében.

·     Egy – a használatot lehetővé tevő – töltőállomás létrehozásával konkrét csatlakozási hely kiépítésével segítse az elektromos járművek terjedését és a szemlélet formálását valamennyi társadalmi szegmens esetében.

 

A fenti célok eléréséhez az alábbi tevékenységek elvégzésére kerül sor:

 

·    Az akkumulátoros, elektromos hajtású járművek számára gyorstöltő és szervizállomás létrehozása. Ennek keretében megvalósul a napelemes helyi termelésből nyert villamos áram közcélú villamos hálózatba való betermelése, tárolása, illetve onnan – a töltőállomáson keresztül – üzemanyagként elérhetővé válik az elektromos hajtású járművek számára.

A tevékenység elvégzése során kialakításra kerül egy napelemes tetejű, könnyűszerkezetes, elektromos hajtású jármű beállására alkalmas, elektromos gyorstöltővel, elektromos normál töltővel, komplett szerviz felszereléssel ellátott Töltő és Szerviz Főállomás. A létesítmény – az alapvetően közlekedési célú igénybevétel mellett – alkalmas oktatási és demonstrációs feladatok ellátására is. (Kapuvár város)

·      Tudástranszfer: a napelemes helyi termeléssel összefüggő ismertek átvétele és bővítése a projektpartnerek részvételével, valamint a város és a Rábaköz érintettjeinek, érdekeltjeinek bevonásával. Szakmai tanulmányút megvalósítása a Bükk-Térségi Leader Egyesület fejlesztési területén. (Bükk-Térségi Leader E.) 

·   Az ökomobilitás, mint turizmusszervező vonzerő kiaknázása érdekében események, rendezvények, képzések megvalósítása a tervezett létesítmény szomszédságában lévő Hany Istók Kerékpáros Centrum épületében. Projektindító és projektzáró rendezvények megvalósítása. (Kapuvár)

·    A megújuló energiák lehetséges települési és tájegységi használatát bemutató nyomtatott és digitális marketing kiadványok megjelentetése. (Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület)     

·       Projektmenedzsment. (Kapuvár)    

 

A projekt koordinálását Kapuvár Város Önkormányzata látja el.


A projekt végrehajtása érdekében kötött szerződések:

Tervezési szerződés

Megbízási szerződés projektmenedzsmenti feladatok ellátására

Megbízási szerződés projektmenedzsmenti feladatok ellátására - 1. sz. módosítás

Megbízási szerződés kivitelezéshez kapcsolódó közbeszerzési eljárás lebonyolítására

Megbízási szerződés műszaki ellenőri feladatok ellátására

Vállalkozási szerződés elektromos töltőállomás kivitelezésére

Szállítási szerződés komplett szervizfelszerelésre

Webkamera

WEBKAMERA TELJES MÉRETBEN ITT!

Linkajánló

Kapuvári Kormányablak

Magyarország.hu Kormányzati Portál

Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara


 


 

        

Copyright © 2007
Kapuvár Város Önkormányzata
 
Impresszum
Kérdések, információ: kapuvar@kapuvar.hu
 
Powered by webgyár
Design by Monokrome Vision